لوگو تارک خودرو
مزایا و معایب باد نیتروژن در لاستیک خودرو

مزایا و معایب باد نیتروژن در لاستیک خودرو چیست ؟

به گزارش تارک خودرو: تحقیقات نشان داده که میزان کاهش فشار باد نیتروژن یک سوم باد معمولی و اکسیژن دار است. امروزه با مشخص شدن نکات مثبت استفاده از باد نیتروژن برای لاستیک خودرو، مصرف آن به شدت افزایش یافته است. در حوزه مزایای استفاده از باد نیتروژن در لاستیک خودرو ، این پرسش مطرح می شود که باد نیتروژن چه ویژگی هایی دارد که باعث بهبود کارایی لاستیک خودرو ها شده است.

بر اساس این گزارش، می توان ویژگی های مهم باد نیتروژن در لاستیک خودرو را در ۴ عامل اصلی دانست که شامل حذف رطوبت، عدم شرکت در احتراق، امنیت بالا و ثبات بیشتر باد لاستیک است.

 

حذف رطوبت

بر اساس این اطلاع، هوای معمولی که برای باد لاستیک استفاده می شود خالص نبوده و شامل ۷۸ درصد نیتروژن، یک درصد انواع مختلف گازها ، ۲۱ درصد اکسیژن و رطوبت است. از همین رو این رطوبت موجود در هوای معمولی باعث افزایش خورندگی لاستیک خودرو و کاهش عمر سیم لاستیک ها می شود؛ به همین دلیل هنگام استفاده از باد نیتروژن تمامی این موارد حل شده و به علت حذف کامل رطوبت هوا ، لاستیک خودرو دارای عمر بالاتری خواهد بود.

 

عدم شرکت در احتراق

مزیت دیگر استفاده از نیتروژن در لاستیک ها این است که گاز یاد شده در آتش سوزی و احتراق عامل کمکی نیست.

چرا که اکسیژن یکی از موارد لازم در هنگام احتراق است و لاستیک هایی مانند لاستیک لیفتراک که ممکن است برای انتقال ابزار و مواد در مکان های خاص وحساس به آتش (نظامی – صنعتی ویژه) مورد استفاده قرار گیرند ، ملزم به استفاده از نیتروژن در باد لاستیک های خودهستند.

 

ثبات بیشتر باد لاستیک

مولکول های تشکیل دهنده باد نیتروژن، دارای اندازه بزرگتری نسبت به اکسیژن هستند ؛از این رو شاهد فرار مولکولی کمتری خواهیم بود.

در این بخش، تحقیقات نشان می دهد، میزان کاهش فشار باد نیتروژن یک سوم باد معمولی و اکشیژن دار است. دلیل دیگر ثبات بالای این باد نصبت به هوای معمولی ، تغییرات خیلی کم فشاری در تغییرات آب و هوایی است ، باد معمولی به دلیل داشتن رطوبت ، تغیرات دمایی سریعا بر روی فشار باد لاستیک تاثیر مستقیمی داشته و مثلا با کاهش دما شاهد افت فشار باد لاستیک خودرو خواهیم بود.

 

امنیت بالا

باد نیتروژن به علت دارا بودن اندازه مولکولی بزرگتر ، تقریبا ۴ درصد سبک تر از باد معمولی است؛ این خاصیت باعث می شود باد نیتروژن گرما را با سرعت بیشتری از دست دهد ، در نتیجه خطر ترکیدگی لاستیک به صورت قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

به خاطر همین خاصیت است که باد نیتروژن از آن در ماشین های مسابقه ای استفاده می شود، تا خطرات احتمالی از طرف لاستیک را کاهش دهند.

 

معایب استفاده از باد نیتروژن

عمده مشکل استفاده از باد نیتروژن بیشتر به عدم دسترس پذری آن در همه جا و قیمت نسبتا بالای آن است که با توجه به تاثیری که روی طول عمر لاستیک ها می گذارد.

این مورد نیز کاملا مقرون به صرفه است و برخی از تولید کنندگان لاستیک نیز به صورت پیش فرض از نیتروژن برای محصولات خود استفاده می کنند.

این موضوع کار خرید لاستیک با باد نیتروژن را برای مشتریان راحت تر کرده اما با این حال تاثیر خاصی روی قیمت روز لاستیک ندارد.

▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

تعمیرگاه تویوتا: تعمیرات تخصصی خودروهای تویوتا و انواع خودروهای روز دنیا

تلفن تماس: ۰۲۱۴۴۹۰۵۶۲۰ – ۰۹۱۰۳۰۰۳۰۰۴

▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲

خلاصه مقاله: مزایا و معایب باد نیتروژن در لاستیک خودرو

براساس تحقیقات میزان کاهش فشار باد نیتروژن یک سوم باد معمولی و اکسیژن دار است. براساس این تحقیقات، می توان ویژگی های مهم باد نیتروژن در لاستیک خودرو را در ۴ عامل اصلی دانست که شامل عدم شرکت در احتراق، ثبات بیشتر باد لاستیک، امنیت بالا و حذف رطوبت است.

حذف رطوبت: در هوای تزریقی به لاستیک به میزان ۲۱ درصد اکسیژن و رطوبت موجود است. این رطوبت که باعث افزایش خورندگی لاستیک خودرو و کاهش عمر سیم لاستیک ها می شود از باد نیتروژن حذف شده است و تمامی این موارد حل شده است.

عدم شرکت در احتراق: اکسیژن یکی از موارد لازم در هنگام احتراق است. اما گاز نیتروژن در لاستیک ها عامل کمکی برای آتش سوزی و احتراق نیست.

ثبات بیشتر باد لاستیک: مولکول های تشکیل دهنده اکسیژن دارای اندازه کوچکتری نسبت به نیتروژن هستند، از این رو فرار مولکولی بیشتری نسبت به نیتروژن دارند. همچنین نیتروژن با مولکول های بزرگتر و نداشتن رطوبت نسبت به هوای گرم و سرد واکنش ناچیزی از خود نشان می دهد.

امنیت بالا: باد نیتروژن گرما را با سرعت بیشتری از دست دهد ، در نتیجه خطر ترکیدگی لاستیک به صورت قابل توجهی کاهش پیدا می کند. چرا که به علت دارا بودن اندازه مولکولی بزرگتر ، تقریبا ۴ درصد سبک تر از باد معمولی است.

معایب: به عدم دسترس پذری آن در همه جا و قیمت نسبتا بالای آن است با این وجود برخی از تولید کنندگان لاستیک نیز به صورت پیش فرض از نیتروژن برای محصولات خود استفاده می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *